پروسه پناهندگی به آلمان به زبان ساده- قسمت دوم
اهمیت مصاحبه برای شما و پروندهتان:
حواستان باشد که زمان مصاحبهای که برایتان تعین شده را فراموش نکنید! این مصاحبه مهمترین قسمت از مراحل پذیرش پناهندگی شماست و بهترین موقعیت برای شماست تا داستان خود و دلایلتان را برای پناهندگی به دولت آلمان ارائه کنید
سعی کنید نکات مهم و جزئیات اساسی پرونده خود را بهدقت به خاطر بسپارید. حتی بهتر است دلایل اصلی و تاریخ رویدادهای مهم را پیش از مصاحبه یادداشت کنید. یادداشتبرداری به شما کمک کرده تا حافظهتان را منظم کنید. یادداشتها را هرگز به مأموران رسمی دفاتر دولتی نشان ندهید و با خودتان در روز مصاحبه نبرید
شما مجبور خواهید شد در مورد اتفاقاتی در زندگیتان صحبت کنید که ممکن است برایتان بسیار دردناک و یا شرمآور باشند. اگر شما بهعنوان یک زن راحتتر میتوانید با یک زن دیگر صحبت کنید، میتوانید درخواست خود را به اداره مربوطه بدهید تا مصاحبهکننده شما زن باشد
شما میتوانید کسی را که مورد اعتمادتان است با خود به مصاحبه ببرید. بهتر است فرد موردنظرتان علاوه بر زبان شما به زبان آلمانی هم مسلط باشد. قبل از مصاحبه به اداره مرتبط اطلاع بدهید که کسی شما را در مصاحبه همراهی خواهد کرد.
شما میتوانید با هزینه خود مترجم مورد اعتمادی با خود ببرید که این بهجز مترجمی است که دولت آلمان در زمان مصاحبه مقرر خواهد کرد؛ و اگر شما در حال حاضر تحت درمان روانپزشک هستید و یا احتیاج به درمان دارید، حتماً به مسئول پروندهتان خبر بدهید. کپی از مدارک پزشکیتان به همراه درخواستتان برای معالجه را برای BAMF بفرستید و درخواست کنید که مأموری را مسئول شما قرار بدهند که در این موارد آگاهی کامل داشته باشد.
پروسه پناهندگی به آلمان به زبان ساده- قسمت اول
پروسه پناهندگی به آلمان به زبان ساده- قسمت اول
حتماً سر موقع به محل مصاحبه بروید اگر در زمان مقرر مریض باشید، باید از پزشک تأییدیه بگیرید.
با خودتان موبایل و پول نقد بیش از ۱۰۰ یورو نبرید. در بدترین حالت این موارد از شما گرفته خواهد شد تا بخشی از هزینه بازگشت شما به کشورتان را تأمین کند.
در طول مصاحبه:
یک مترجم حتماً حضور خواهد داشت. اگر احساس کردید که مترجم منظور شما را بهدرستی نمیرساند، به مأمور BAMF اطلاع دهید.
تنها در صورتی جواب بدهید که سؤال را کاملاً فهمیده باشید اگر مدرکی دارید که نشان میدهد شما به آلمان پرواز کردهاید (کارت پرواز، بلیط هواپیما و) حتماً آن را نشان بدهید. مصاحبهکننده میتواند بهراحتی پیگیری کند که آیا اثرانگشت شما در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا گرفتهشده است یا خیر و میتواند مسیر سفر شما به آلمان را بررسی کند.
مطمئن شوید که اسناد و مدارک گمشده و یا شواهد مستندی از آزار و اذیتتان در کشور خود ارائه کنید. اگر دوست و یا آشنایی میتواند مدارک تکمیلی برای شما بفرستد، حتماً به مأمور مرتبط اطلاع بدهید؛ اما فراموش نکنید که هر ادعایی که در مصاحبه میکنید، قابلتغییر نخواهد بود!
شما باید خیلی دقیق همه جزئیات مربوط به ترک کشور خودتان را برای مصاحبهکننده تشریح کنید: درباره مشکلاتی که در کشورتان با آن روبهرو بودید صحبت کنید (تبعیض، تبعید، زندان، شکنجه، سوءاستفاده جنسی، تحت تعقیب بودن، …) بهطور کامل تشریح کنید چه چیزی در انتظارتان خواهد بود اگر به کشورتان برگردید
اگر از بیماری خاصی یا اتفاق مهلکی رنج میبرید، به مأمور موردنظر اطلاع بدهید. بهخصوص اگر سیستم بهداشتی و درمانی کشورتان مجهز نیست و یا سهلانگارانه با شما برخورد شده است و یا شما توانایی پرداخت هزینههای درمانی در کشورتان را ندارید. مدارک پزشکی در این موارد بسیار کمک خواهند کرد.
در مصاحبه اصلاً عجله نکنید! از وقتتان استفاده کنید. در هر مرحلهای از مصاحبه میتوانید تقاضای استراحت و یا نوشیدنی کنید.
متن مصاحبه باید برای شما به زبان خودتان خوانده شود. اگر متوجه اشتباهی در متن شدید، درخواست اصلاح بدهید. حتماً کپی از متن مصاحبه باید به شما داده شود
و تنها درزمانی متن مصاحبه را امضا کنید که از صحت همه موارد آن اطمینان پیداکردهاید. اگر متوجه اشتباهی در متن شدید، آن را امضا نکنید و به وکیلتان یا مأمور مربوطه اطلاع دهید.
درصورتیکه درخواست پناهندگیتان رد شود:
(Ablehnung)
اگر پس از دریافت این خبر، اقدامی نکنید این امکان وجود دارد که شما را به کشورتان بازگردانند. سریعاً به وکیل یا مرکز مشاوره پناهندگان مراجعه کنید.
وکیلی که تخصصش در پناهندگی است، بسیار بهتر از شما میتواند از شما در این موقعیت دفاع کند؛ زیرا که وی به قوانین آلمان آشنایی دارد و ممکن است با توجه به پرونده شما بتواند رأی دادگاه را عوض کند.
– درخواست پناهندگی شما بیربط و یا غیرقابلقبول تشخیص دادهشده است:
اداره پناهندگان پرونده شما را بهطور کامل بررسی نکرده است زیرا تشخیص دادهاند که شما در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا پرونده دارید و یا تقاضای پناهندگی کردهاید امکان درخواست تجدیدنظر تا یک هفته وجود دارد اما در این مورد نمیتوانید درخواست تعلیق بدهید. شما را احتمالاً به کشور اروپایی اولیه باز پس میفرستند.
– درخواست پناهندگی شما بیاساس (weinfach unbegrindet), دادهشده است:
شما باید درخواست کتبی خود را برای تجدیدنظر در طول دوهفتم به دادگاه ارائه کنید و در طول دو هفته آینده توضیحات خود را ارسال کنید
- درخواست پناهندگی شما آشکارا بیاساس امم (offensichtlich unbegrindet) تشخیص دادهشده است:
در این مورد احتمال اینکه شما را به کشورتان بازگردانند بسیار بالا است. شما باید درخواست کتبی (Verwaltungsgericht) خود را برای تجدیدنظر در طول یک هفته به دادگاه ارائه کنید. علاوه بر آن شما باید فوراً تقاضای تعلیق پروندهتان را در همان یک هفته بدهید. Eilantrag auf
Abschiebeschutz nach § ۸۰ Abs. 5 VwGO
اگر درخواست تعلیق ندهید و یا دادگاه آن را رد کند، احتمالاً به کشور خودتان پس فرستاده خواهید شد. حتی اگر هنوز پروندهتان بسته نشده
باشد. اگر درخواست تعلیق قبول شود، حداقل تا پایان بررسی پروندهتان در آلمان خواهید ماند.
برگههای مربوطه را میتوان بدون وکیل و در همان روز دادگاه ارائه کرد. دادگاهی به اسم ذیل که کاملاً مجانی است:
Rechtsantragsdienst der
Verwaltungsgerichte
این دفتر معمولاً بین ساعات ۸ تا ۱۲ باز است. تابلوهای داخل ساختمان شما را به سمت دادگاه موردنظر هدایت میکنند. به یاد داشته باشید که باید بتوانید در روز مقرر در داخل شهر موردنظر در صورت نیاز جابهجا شوید. اگر نمیتوانید میتوان مدارک را با دورنگار به اداره موردنظر فرستاد. مطمئن شوید که دورنگار بهموقع به دست مأمور اداره مرتبط برسد.
قبل از مصاحبه: بسیار مهم است که شما برای مصاحبهتان آمادهباشید. هر چه که در زمان مصاحبه بگویید، همان خواهد بود و امکان تغییر یا کم و اضافه کردن گفتههایتان بعد از مصاحبه وجود ندارد.
منبع صفحه کلن – ایستاگرام @koln.rotterdam