برخورد با مسافر مست و مزاحم؛ آیا نوشیدنیهای الکلی باید در پروازها ممنوع شود؟
یورونیوز تراول در یک نظرسنجی اینستاگرامی از خوانندگان خود درباره بدترین تجربهشان از همسفرانی که با آنها در یک هواپیما بودهاند، پرسیده است. جای تعجب نیست که اکثر پاسخها بر همسفران مست تأکید دارند. بنابراین در اینجا این سوال مطرح میشود که آیا باید الکل در همه پروازها ممنوع شود؟
انجمن بینالمللی حملونقل هوایی، «یاتا» در سال ۲۰۱۷ از ثبت بیش از ۸ هزار حادثه یا اقدام غیرقانونی در طول پروازها خبر داد که به طور میانگین به ازای هر هزار پرواز، یک حادثه وجود دارد.
اگرچه ممکن است که این رقم به نظر زیاد نیاید اما باید توجه داشت که هر شرکت هواپیمایی عضو یاتا نیست و همچنین نیازی به گفتن نیست که هر حادثه مستی هم ثبت نمیشود.
به طور معمول، گزارشهای حوادث هوایی زمانی ثبت میشوند که مسافری به یکی از خدمه یا مسافری دیگر توهین فیزیکی یا جنسی کرده باشد، به هواپیما آسیب برساند، یا در حال سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل بازداشت شود.
بسیاری از این حوادث یا در داخل هواپیما مدیریت میشوند یا به نهادهای محلی حاکمیتی خطوط هوایی گزارش میشوند. البته بسیاری از این موقعیتها برای مهمانداران خطوط هواپیمایی عادی است و با آنها بهعنوان یک رفتار معمولی در پرواز، برخورد میکنند.
- مهاجرت به اسپانیا آسانتر خواهد شد
- آمار ویزای شینگن 2023 برای ایرانیان – سوئیس آسان ترین سفارت – فرانسه محبوب ترین و سوئد سخت ترین
- اعتبار پاسپورت ایرانی 10 ساله میشود
- آموزش وقت سفارت فرانسه – لیست انتظار
- دانلود فرم وکالتنامه دریافت گذرنامه VFS
نگاه مهمانداران هواپیما به الکل
اگرچه مهمانداران بر این نظرند که مسافران مست و بینظم میتوانند خطری برای سلامتی و ایمنی باشند، اما میگویند که نباید افراد را از تفریح باز داشت.
به گمان این گروه از مهمانداران، یک موقعیت ایدهآل زمانی خواهد بود که ارائه این خدمات به وعده غذایی محدود و در پروازهای کوتاهمدت هم فقط به یک دور بسنده شود.
به گفته آنها، «انسانها وقتی سفر میکنند، کابوس نیستند اما افراد زیادی هستند که در حالت مستی خوب نیستند، بهخصوص در ارتفاع ۴۰ هزار پایی که این وضعیت، ترسناک میشود.»
با وجود این خطوط هوایی روشهای متفاوتی در سرو نوشیدنی الکلی دارند، به عنوان نمونه، شرکت هواپیمایی امارات بهخاطر سالن داخل هواپیما و سرو بدون هزینه الکل با کیفیت، معروف است.
به نظر برخی از ناظران سفرهای هوایی، مهمانداران چنین خطوط هوایی مجبور میشوند که بسیاری از حوادث و رفتارها را نادیده بگیرند.
با این حال رفتار افراد مست در شبهای بیرون از خانه، در ارتفاع تغییر نمیکند. البته در سفرهای هوایی، هیچ نگهبانی برای رسیدگی به وضعیت و هیچ راهی برای بیرون راندن مردم وجود ندارد.
حال این پرسش پیش میآید که آیا ممنوعیت کامل الکل به دلیل اقلیتی که نمیتواند میزان مشروب خوردن خود را کنترل کند، منصفانه است؟
حکم پروازهای بدون الکل
هیچ پاسخ «بله یا خیر» در مورد ممنوعیت الکل در پروازها وجود ندارد. بیشتر مسافران میتوانند میزان مصرف الکل خود را کنترل کنند اما زمانیکه این موضوع از کنترل خارج شود، میتواند به موقعیتهای ناخوشایند و گاهی خطرناک منجر شود.
همچنین باید زمان پرواز و انواع خطوط هوایی را در نظر گرفت. چرا باید الکل را در پروازی که ۹۰ دقیقه طول میکشد، ممنوع کرد در حالی که از فروش الکل درآمد زیادی کسب میشود؟
بنابراین شاید با اعمال محدودیتهایی برای نوشیدن مشروبات الکلی در پروازها، این نوع نوشیدنیها فقط به هنگام غذا سرو شوند. همچنین ممکن است کابین هواپیما به دو بخش نوشیدنی و غیرنوشیدنی تفکیک شود.
همزمان نمیتوان این نکته را کتمان کرد که با کنترل و مهار ویروس کرونا و از سرگرفته شدن پروازها، الکل بخشی از پرواز با هواپیمای مسافربری است.